Myskväll

Jag och Maja har varit och shoppat mys och sitter och kollar på webbTv.


Hej

Sitter i lägenheten och väntar på en taxi, vi ska åka till the mall.. här om dagen gick jag, Julia och Maja till Marc's och där fanns det smaker på pepparkakor som vi inte ens har i Sverige, svenska specialitéer utan existens i Sverige, eller finns de i Sverige utan att jag sett dem?


Gårdagen

. Min gårdag har inte varit mer än plugg.. Hade haft prov och skrev två rapporter.. Tog ett avbrott och försökte lära mig se skillnaden på färgen som är på sedlarna, tycker alla sedlar ser lika ut i plånkan.


Inne

Jag kom in.. Men istället för att vänta gick jag på en föreläsning där alla mina roomie"s va + Några till. Nu ligger jag här i min säng och ska sova igen. Syrsorna låter fortfarande utanför fönstret... Ikväll var Kirsten så sugen på werters original!! Och med baktanken att jag även ville ha något till pluggandet gick jag och köpte en påse Werters original till henne, och två klubbor till mig. (super goda klubbor. Den blå/rosa var smak sockervadd och den orange var apelsin) Godelinatt!!!

Apelsin
 
Sockervadd, 

Utelåst

Jaha då hände det igen! Jag sitter nu i min trappa och väntar på att någon ska komma hem. Jag träffade Julia imorse och hade glömt mitt expresskort hemma. Dessa expresskort tar oss överallt och vi har även pengar på dem. Jag hade mina nycklar och eftersom jag ville köpa frukost i maskinerna lånade jag Julias kort, hon lånade mina nycklar. Detta betyder att jag kommer inte in i lägenheten utan bara in i trappen.. Så nu får jag sitta här och vänta eller komma på något att göra. Joooo jag ska ta tillfället att plugga. Tjingeling

 

 

Tisdag

Har nu haft min privatlektion nu och väntar på att min andra lektion ska börja. Blev inte mycket sömn inatt, det är något brummande ljud som låter ibland vilket lät inatt när jag skulle sova.. Har köpt lite frukost och läser lite.. Fryser gör man ute nu, det är bara 12 grader ute men ska nog bli 22iaf om nu min termometer på mobilen stämmer..


Hej å hå

Eftersom att det är så mycket att göra anser jag att det är viktigt att jag tränar så att man får något avbrott.. Så i kväll var det träning följt av tvätt och plugg. Nu ska jag sova. Har fått inbokat en privatlektion i Business med Professor DeVito, en trevlig dam denna professorn faktiskt. Godnatt


Fashion

Hej!! Idag har det varit en fylld dag. Tog mig sovmorgon till 12.. Men imorgon kliver jag upp 07. Ikväll har jag haft entreprenörsklass och det var en gästföreläsande som pratade om sitt företag, intressant. Hon gjorde smycken som varit med i flera tidningar och omslag, och hon har även varit med på New york fashion week flera gånger och hon skulle även dit nu igen med sina smycken.


Pepparkakor

Konstigt egentligen när man kom hit ville man prova allt nytt i matväg. Nu när jag var på Wallgreens hittade jag dessa svenska och klart dem ska få göra mig sällskap under studeranden. Låste mig ute gjorde jag också nu när jag var på affären. Mitt kort vilket jag öppnar dörren med hade jag visst lagt ur min plånbok. Först granskade jag vilka fönster som var öppna i lägenheten och sedan letade jag efter pinnar att kasta på fönster. Hittade inga pinnar och inga fönster var öppna så jag ställde mig på framsidan och ropade, tur för mig att Julia hörde mig efter några minuter.


Söndag

Nu är det kväll och här sitter vi och studerar.


Popcorn

Här är det popcorn och cola.. Har poppat popcorn till tjejerna i lägenheten. Skillnaden är att dem äter socker på sina och jag äter salt. Det är så konstigt men även popcorn blir godare på gasspis än på en spis med vanliga plattor. Varför är det så??


Middag

Nu ikväll gick vi och åt middag Down town Berea,vi åt thai. . Det börjar verkligen att bli kallt nu, vände väldigt fort från super varmt till kallt. Förut var jag i stort behov av sommarkläder och nu behöver jag varmare kläder så lite shopping hade varit fantastiskt!!


Lördag

Hej!!! Vilken härlig dag det är idag! Solen skiner varvat med regn.. Igår kväll var vi inne i Cleveland och nu är jag på fika på skolan. Skönt med helg(såklart). Mitt bloggande är inte på topp men det är mitt humör i alla fall. Hoppas det är bra med er alla!!! Kram!!


Prov

Efter mitt prov var jag så trött i hela huvudet och sugen på pannkakor.. Det blir ju då inga pannkakor men efter att jag beklagat mig över min trötthet för tre tyskar vid matbordet i lägenheten jag bor i ringde min telefon. Det var Maja som ringde och vi bestämde möte för att äta lite. Efter gick vi ner på fiket i källaren på skolan och körde en riktig svensk fika med prat och mys.. Det behövdes efter en lång dag.. Slutade tidigare idag från sista lektionen men då var klockan iallafall 20:20 typ. .. Imorgon är sista skoldagen denna veckan... Men först ska jag ta mig till sömn. Natt natt


Gott

Alltså jag vet att jag skriver mycket om kakor och godis.. Men alltså kolla detta är ett "vanligt" bord i en av matsalarna.


En dag i taget!

Det är verkligen så att man måste ta en dag i taget här för det är så mycket att göra, idag hade jag mitt andra prov denna vecka och fler ska de bli.. Efter mitt prov var jag hemma och pluggade åter till annat, men tog en paus och tränade vilket jag var super glad för. 
 
.......för att sedan äta en röra och JA! det var en röra,
Recept: 
'ett ägg
'två msk mjölk
'lite tonfisk 
'två skivor skinka 
'lite vatten
'lite salt
Gör det i en kastrull och man känner när de är klart. helt okej fast har garanterat ätit godare. 
 
Innan provet var jag lagom pepp,,, 
 
 
 
 
Efter att jag ätit två påsar kakor insåg jag att jag måste träna för att inte flöda över av godsaker. 
 
... och så blev det.....
 
...Blir de enklare att le när man lyfter??
Kanske!
 
Här är bild på REC där jag tränar. Kom utanför på att jag skulle jogga hem.. Grejen är bara den att hur duktig jag än tycker att jag är som joggar hem tar det ca 1,5min att göra det, kanske ska komma på en omväg.... 
 
 
 
Godnatt 
 
 
 
 
 

Mode

Skillnad i mode. Jag ljuger inte ens lite om jag säger ca 60% av eleverna går runt med BW-college universitets kläder. Inte alls så i Sverige att man går omkring med Umu kläder (Umeå universitet). Hmmm blir inte nå av dessa i min garderob ännu iaf, kanske blir smittad lite senare av "modet", "mjuks".


Tjenare!

Hejsan hejsan!
 
Här ligger jag i min säng på en 3timmars hål. Jag har fortfarande ont i huvudet och i halsen, men skulle de stoppa mig från att gå till skolan?? NEJ!, inte går de att stanna hemma för de inte. Har idag haft prov i engelska, "I did bite the bullet".
 
Ikväll har jag min entrepenörklass och sedan hoppas jag på att kunna på till REC för att träna då vill jag det. Men om jag inte mår bra så går de inte, men jag kan ju hoppas iaf. 
 
(OBS! Bilden är effektad). 
 
Puss 

Helgen

Hopp och hej! Idag har jag sovit till klockan 14:00 efter att jag vid 10 bestämde mig att stanna hemma idag (söndag) från ett event som vi skulle på (pga, ont i halsen och huvudet). 
 
Var inne i Cleveland i fredags och käkade, kollade lite och shoppade lite. Åkte igenom de områden där man absolut inte ville bo (skulle antagligen bli skjuten och rånad där om de var natt och man var utanför bilen, tur att vi var där på dagen och inne i bilen). Sedan åkte vi igenom ett rikare område men otroliga villor typ som slott, väldiga kontraster. 
 
Lördag hade jag och Maja en dag med thai, pedikyr, matshopping. Var också på bio och såg "hit and run", det var så kallt i inne i salongen att vi drog på oss alla kläder vi hade. Nu ska jag vila lite och förhoppningsvis kanske kolla på någon film eller så. 
 
Puss!! 
 






































 

Pedikyr

Har inte uppdaterat på ett tag men just nu sitter jag och Maja på en salong och gör pedikyr..  Det är så billigt så går inte att inte göra det.. Ca 200kr..la till lite lack på naglarna (händerna) så blev det 280... 

 

 

 


Test

15 punkter ur min dag:

1.Haft mitt första individuella sångtest.
2.Haft min första presentation på engelska.
3.Beställt en macka som jag vart super mätt av med köttbullar och ost (den mackan var inte att leka med, bubblan vad jag var mätt efter den, för mätt, kommer inte köpa igen. Bara massa smältost, köttbullar och vitt bröd).
4. Pluggat (massor, typ de enda man gör på fritiden känns de som). Skrivit tre rapporter
5. Tränat.
6. Känt irritation på att folk inte lär sig att det är ÄCKLIGT att hosta och nysa i handen (är du en av den?! Sluta med det! Tänk på bakterierna!!!).
7. Fått tillbaka mitt första rapport med mitt absolut första handskrivna betyg på.
8. Ätit en proteinlåda (så god).
9. Gjort om Dannys låt "in the club" till " in the shower" när jag duschade (gillades i denna lya).
10. Suttit och solat i dessa 28grader som var idag.
11. Blivit rädd för en ekorre.
12. Blivit bjuden på äppeljuice och nybakade kakor av professor Rebecka.
13. Kollat lite på svenska hollywoodfruar På TV3 webben samtidigt som jag åt två knäckemackor med avocado.
14. Fått hem en röd dammsugare vilket en i min lägenhet beställt från http://amazon.com">amazon.com kostade 32dollar. Jag betala 10,5. (bra pris, inte då bra kvalité kanske).
15. Blivit lärd lite tyska, kan nu säga = "du är bra","detta är super" och "du är lång".



Det var lite av min dag!!
Godnatt puss!


Diet Pepsi

Detta med pepsi.. Jag har ju fått en grej för att dricka denna magiska dryck men igår insåg jag att klunkarna hade blivit lite för många. Började räkna hur mycket jag hade druckit och inser med hjälp av mina tio fingrar att jag druckit .....3flaskor!!! vilket är 1,8liter.. På en dag!!! Ne så fick det inte fortsätta, så idag har jag minskat mycket på intaget.


Bibliotek

Här sitter vi och försöker plugga, fast det går inte så bra, jag har en tendens att prata och blir så okoncentrerad när klockan är så mycket och då är det roligare att prata. Annat är det om jag är själv...men nu back to the busniess !!! Har laddat med kakor och pepsi. (vi skulle egentligen träna men hinner inte de, då är de bra med kakor).


Tjena

Hej och hopp!! Sitter i biblioteket och väntar på en lektion!! Har haft tre timmar ledigt nu mellan lektionerna på dagen så jag har tvättar och pluggat på den tiden..

Idag fick jag beröm av en kvinna i en restaurangen på skolan :

Jag ville ha bönor till min mat (hon la upp maten), och hon blev så glad över att jag ville ha gröna kokta bönor, och sa ; din mamma borde vara stolt över dig som äter nyttigt, Men eftersom din mamma inte är här så är jag stolt över dig istället för jag är också mamma. (med världens största leende). Gullig hon va!


Rättning och roomie

Delar rum med tjejen till höger på bilden med blå tröja!! Hon är en bra roomie!!! Tur att vi är lite lika i de mesta vad de gäller städning och sovande osv!!! (skrev på förra inlägget att jag delade rum med tjejen till vänster vilket jag inte gör:)


American football!!

Hej!
 
Nu har jag inte gjort så många inlägg i helgen men har inte varit så bra med wifi på telefonen och inte varit så mycket hemma och då jag varit hemma har jag sovit. Men i lördags var vi på american football, Det var som på film (som de ofta är här), de var kul fast jag fatta inte så mycket av reglerna utom att de ska försöka att få bollen bakom en linje. Innan matchen var vi på ett event som var i vår idrottshall för familjer till "barn" som går på "BW" vilket är skolan jag går på. De var sång och mat, jag åt som ovanligtvis hamburgare. Ikväll har jag och Maja varit på promenad till Middletown hight som ligger där bion är, vi åt på Taco Bell och fikade på något ställe som jag inte mins vad de heter..
 
Nu ligger jag i sängen med ekologiska jordgubbar och ska plugga lite innan jag somnar. 
 
Hoppas att det är bra med er alla! 
 
Kram 
 
Dessa flickor på bilden ovan bor jag med, Delar rum med hon till vänster Kirsten. Hon i mitten heter Julia och tjejen till vänster heter Anja. 
 





















 

Popcorn

Så här stor är en stor popcorn och en dricka (mellan) på bion här.


McDonalds och bio

Har varit på Bio nu ikväll och ätit popcorn med extra flytande smör (så nu har jag provat de och aldrig igen, vi åt typ inget av popcornen om man tänker på hur mycket de var i burken, de var jätte mycket och de var lite för flottiga för min smak). Vi såg en film som skulle vara en thriller men det var mer en drama. Den var ganska bra men lite förvirrad blev man i slutet av filmen. Den hette "this word" eller något liknande. Innan det var vi på Mcdonalds och jag tryckte i mig en kycklingburgare. Imorgon blir de träna......

Det är mycket regn, blixtrar och buller ute nu vilket är lite otrevligt tycker jag. 
 
Godnatt Tjingeling
)


 
 





Myror

Idag när vi var skulle till Mcdonalds och bio så var de massa myror i typ en hög (på gångbanan) och massa myror runt.. Har aldrig sett något som detta förut. Vad är grejen?? Har dem möte kanske??? 
 

Seriöst

Jag är trött i hela min kropp efter ett intensivt pass på gymmet med Maja. Har även suttit i solen i tre timmar idag, 28 graderhär idag. Idag har jag haft mina sista lektioner för veckan men jag har jätte mycket att göra inför nästa vecka nu så ingen helt ledig helg. Ska nu fixa lite här hemma för att sedan gå ut på staden..




Försöker

Man försöker göra denna natten lite roligare :).. Vi är tre som sitter och pluggar här hemma


Svettas

Har nyss kommit hem från min klass som bara består av diskussioner.. Jag är så trött i mitt huvud och jag vill egentligen bara gå å lägga mig (eller träna) men jag måste plugga mer.. Mycket att göra faktiskt jämt typ. Men men så är det. Så måste plugga nu..
 
 
Tjingeling.. 
 
Detta var min middag idag.. 
 
 
Här har vi tadaaaaaaa MAJA!!!!! 

Mitt jobb

Denna sommaren hade jag världens bästa arbetskamrater och det var verkligen roligt att gå till jobbet varje morgon även fast man började tidigt. Jag hade tänkt att jag skulle ha med mig en skål hit som jag fick med godis i men godiset tog slut fort och skålen fick jag inte med mig pga vikten (var jätte svårt att packa, hade jag packat om idag hade jag gjort på ett annat sätt). Men jag tog med mig denna magnet som jag fick av Katta tillsammans med dumleklubbor. Katta var så fin som hade köpt paket till alla oss vikarier, Erika, Diana och mig. Magneten har jag med mig och den ligger alltid vid sidan av min säng. När jag ser den tänket jag på jobbet och bra energi. 
 
 
 

Hos presidenten på middag

Hej!
Kom nyss hem från skolans president (rektor). Det var middag för oss "långväga"studenter. Han är riktigt trevlig den herren faktiskt. Hans fru och hans två döttrar och hunden som var mindre än min "Nalle-hund" var även på plats. Kul att hundens namn var Pippi efter Pippi Långstrump. Det gick omkring en fotograf och tog bilder under tiden vi var där. Jag gillar inte riktigt att vara med på sådana bilder, men jag själv älskar att ta spontana bilder, de blir bäst bilder då. För att beskriva stämningen lite på stället så var det damer som skötte maten och plockade tallrikar med vita skjortor och svarta byxor + namnbrickor. Presidenten gick omkring och pratade lite smått med varje elev. Frun i huset log mest, barnen åkte lite senare iväg då dem skulle till kyrkan och gå på kör. Det hände egentligen inget speciellt utom att vi åt och pratade. 

Men det var trevligt, alla är så trevliga här, som jag nog har skrivit några gånger nu. 

Kirsten ville så gärna vara med på kort med presidenten. Så självklart tog jag kort när hon sa hejdå (i smyg).. 

 

Tjingeling!

 




(Vill bara tillägga att varje rektor bor i samma hus. Så när en en rektor slutar och en annan tillsätts så flyttar den gamla rektorn ut ur huset och den nya rektorn flyttar in. Huset ligger på campus. Tar nog ca 10 minuter att gå från mitt hus till presidentens hus. Hur kul är det inte att folk åker bil när det inte är långt att ta sig omkring på campus med benen?).









Regn

Idag har det regnat massor. Fast det är ändå varmt ute. Det gick seriöst inte att gå från mig till biblioteket (vilket är ca 35meter) utan att bli blöt. 
 



Plugg

Det är faktiskt kul att plugga här borta! Även fast allt är samtidigt (läser 6-7 kurser samtidigt). Böckerna som lärarna valt är bra. Denna bok som jag nu just läst (pluggat klart nu) har skolan själva producerat och konstruerat efter vad dem anser är viktigt inom business att veta. Jag och Kirsten har ändrat våra skrivbord så vi har numera en reception att plugga vid i "vardagsrummet". Nu blir de lite mer webb-tv och sedan sova.. Tjingeling


Måndag och ledig

Ska snart sova, ligger här med en bok och pluggar. Idag har jag varit ledigt för det är en helgdag här. Det har varit varmt och regnat.. Jag och Maja kunde inte ens gå hem efter våran middag som vi åt i en park för det blev störtande skurar och blixtar.. Har oxå fastnat framför svenska Hollywoodfruar (vilket jag kollar på nätet) detta har stört mig lite i pluggades faktiskt, men då får man vara vaken lite längre bara..

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3870302/images/2012/pic_504572de9606ee038d00452a.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3870302/images/2012/pic_504572ede087c3264c00149e.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3870302/images/2012/pic_504572f4e087c32a200014d9.jpg" class="image">


Söndag och ledig på måndag

Hej! Har inte gjort något denna dagen vilket va så skönt. Jag och min roomie gick till Wallgreens och köpte lite mys. Lagade en låda färdigmat på spisen. Jag har inte haft någon mikrovågsugn på några år nu vilket gjort mig till väldigt oberoende av den. Det går faktiskt att värma mikromat på spisen, godare blir de med.

Nu ska jag gå ner och fixa med tvätten i källaren.

Tjingeling


Lata eller smarta

Här finns bankomater som är drive through (eller drive-in). Är detta att vara smarta eller lata??

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3870302/images/2012/pic_50425b4bddf2b356b9002507.jpg" class="image">


Lördag

Sitter och väntar och väntar och väntar för att vi ska åka till gallerian.. Skulle egentligen åkt klockan 13 vilket nu betyder att vi väntat snart 2 timmar... Vi fördriver tiden.. Ikväll ska vi på något event, oktober grej..


Hallå!!

Här är det lunch!! Blev jätte glad för de hade tacos idag!! Idag är det varm varm varm ute!


Parken

Ikväll har vi varit vid parken igen (vi var även där på dagen). Men vi gick runt den och det blev inte så kul när folk började att skrämmas. Sedan var de mörk (såg inte mycket på vissa ställen) och grodor lite här och där vilket gjorde de ännu mer läskigt. Nee jag gillar att ha kontroll på läget. 
 










 

Husbil

Pappa och Mamma!!!!!
 
Folk åker även husbil i detta landet. Tänkte på er när jag såg denna på gatan. 
 
Puss!! 
 

Kina

Var och käkade Kina idag på en restaurang som tydligen ska vara den bästa i denna staden. Jag undrade för mig själv vart kryddorna var någonstans?? Men det var helt okej mat iaf. 
 


 

Glass!!

Det finns en glassbar här i staden som vi var på idag, de hade mycket godis (även godis med döda insekter i) så skulle mer kalla det för godisbar. Men glassen var jätte god. Det har varit super varmt idag ..




rmt 
har 
 
 

RSS 2.0